Treći festival “Granje – jedinstveni festival svojevrsni Jurski par od granja – održan je u Križevcima gdje su mladi hrvatski umjetnici izradili zajedničku skulpturu od granja, a ovaj puta je od granja niknuo sabljasti tigar.

  • Riječ je o festivalu što ga je osmislio križevački akademski kipar i predsjednik Udruge Granje Igor Brkić, s nakanom da se napravi tzv. pokretni zoološki vrt koji bi ukrašavao gradske parkove i druge površine, te da pridonese i turističkoj ponudi potkalničkoga kraja.

 

Umjetnici su prošle godine tako od granja izgradili “guštera tiranina” – Tyrannosaurus rexa, a predlani mamuta. Ove se godine pak u prostoru nekadašnje vojarne skulpturu još jedne izumrle životinje – sabljastoga tigra, izgradili umjetnici Dejan Duraković iz Vinkovaca, Dragutin Ciglar Lao iz Koprivnice te Kristina Vuković, Damir Benčak i Igor Brkić iz Križevaca.

Festival “Granje” organiziran je u suradnji s križevačkom Udrugom K.V.A.R.K. (Kreativni veznik alternativnog razvoja kulture) i Festivalom Skaville.

Komentiraj

FOTO:HINA
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.