Kolinda Grabar – Kitarović rekla je nedavno kako je sklona da se prijevremeni parlamentarni izbori održe 11. rujna.  Pojavila se informacija da će odluku o raspisivanju donijeti odmah po raspuštanju Sabora 15. srpnja, ali će ona početi važiti kasnije, vjerojatno 1. kolovoza.

To znači da na taj dan kreću rokovi. Stranke imaju dva tjedna da predaju izborne liste. HDZ-u to odgovara jer će Plenković, bude li izabran na unutarstranačkim izborima 15. srpnja, imati nešto više vremena za pregovaranje o predizbornim koalicijama i mjestima na listama.

Na Pantovčaku uvjeravaju da to nije pozadina raspisivanja izbora s odgodom, već kažu da Kolinda ne želi da se predizborna kampanja poklopi s godišnjim odmorima, obljetnicom Oluje te sinjskom Alkom.

“I prije nego se znalo što će biti u HDZ-u, predsjednica je najavila da će kampanju odvojiti od sezone godišnjih odmora, koliko je god to moguće. Osim toga, kad ne bi bilo te odgode, službena kampanja bila bi dulja nego ikad”, napominju u Uredu predsjednice.

 

Komentiraj

FOTO:Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.