Obilna kiša i gusta magla otežavaju i usporavaju izvlačenje 54 pogonulih u zrakoplovnoj nesreći u indonezijskoj pokrajini Papui, izjavili su u srijedu dužnosnici.

  • Dužnosnici su potvrdili da nema preživjelih u zrakoplovu ATR 42-300 Trigana Aira koji se srušio u planini na području Pegununungan Bintanga tijekom vikenda.

 

Spasioci su planirali prevesti mrtva tijela helikopterom, ali ih zbog lošeg vremena nose pješice po teškom planinskom terenu.

Zrakoplov je izgubio je vezu s kontrolnim tornjem u nedjelju poslije podne dok je iz Džajapure, glavnog grada istočne pokrajine Papue letio u Oksibil, gotovo 300 km južnije, po olujnom nevremenu.

U dvomotornom turbopropelernom zrakoplovu ATR 42 bila su 44 odrasla putnika, petero djece i pet članova posade. Zrakoplov je nestao s radarskih zaslona desetak minuta prije dolaska u Oksibil, nepristupačno planinsko područje, nedugo pošto je posada zatražila dopuštenje za spuštanje prije slijetanja.

Ovo je treća zrakoplovna nesreća u nepunih godinu dana u Indoneziji koja ima problema sa sigurnošću u zračnom prometu.

Komentiraj

FOTO:Robertus Pudyanto/Getty Images
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.