Iz HDZ-a su u srijedu nastavili s objavom “SDP-ovih top 10 propalih obećanja”, prozivajući vladajuću stranku da je lažno građanima obećavala ekonomsku i socijalnu sigurnost, da bi ih se krajem rujna ove godine u blokadi našlo više od 320 tisuća, zbog čega najavljuju da će nakon izbora izmijeniti Ovršni zakon i deblokirati Hrvatsku.

Kao drugo na ljestvici “SDP-ovo propalo obećanje” u HDZ-u navode poruke tadašnje Kukuriku koalicije kako polaze od “ključnoga cilja da svakom hrvatskom građaninu i obitelji treba osigurati ekonomsku i socijalnu sigurnost!”.

“Istina: Krajem rujna u Hrvatskoj u blokadi su bila 320.952 građana i 43.327 poslovnih subjekata. (Fina, 2. studenog, 2015.)”, poručuju iz HDZ-a te Ovršni zakon, koji je donijela aktualna vlast, ocjenjuju nehumanim i neustavnim, da dovodi ljude “u očaj, bolest, smrt”. “Ne možemo više živjeti u zemlji duboko nesretnih ljudi, a upravo su to 320.952 blokiranih. Zajedno s članovima njihovih obitelji – ukupno milijun ljudi”, ističu u priopćenju.

Navode kako su s Udrugom Blokirani našli zajedničko rješenje – izmjenu Ovršnog zakona i deblokadu Hrvatske, što će, tvrde, ljudima omogućiti dostojanstven život nakon predstojećih izbora. “Stoga, izaberimo promjenu koju naši građani trebaju i zaslužuju”, poručuju iz HDZ-a.

“Premijer na odlasku još uvijek ima obraza govoriti da Hrvatska raste. Hrvatska raste, ali u krivom smjeru”, kažu i nastavljaju s prozivkama da su zadnje četiri godine bile godine lažnih obećanja i propadanja.

“Moramo oporaviti naše gospodarstvo. Potrebno nam je otvaranje novih radnih mjesta. Potrebno nam je zajedništvo. Građanima ne trebaju nova obećanja, već novo vodstvo koje će donijeti stvarne promjene. Vodstvo koje zna kako izvući zemlje iz gospodarske krize i ne boji se zasukati rukave kako bi vratili dostojanstvo, vjeru i optimizam građana u bolje sutra”, zaključuju u priopćenju.

Komentiraj

FOTO:Dino Stanin/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.