Sjeverna Koreja pucala je u četvrtak prema južnokorejskim zvučnicima iz kojih se posljednjih dana emtiriraju propagandne poruke protiv Pjongjanga, prenijeli su južnokorejski mediji.

Prema izvorima u južnokorejskoj vojsci sjevernokorejska vojska je oko 16 sati otvorila vatru na zapadnom dijelu granice. Mediji ne navode o kojem se oružju radilo a južnokorejsko ministarstvo obrane objavilo je kako provjerava ta izvješća.

Južna Koreja postavila je ponovno zvučnike na granicu nakon više od deset godina i to nakon eksplozije protupješačkih mina u pograničnom području, za koju Seul optužuje Pjongjang, i u kojoj su 4. kolovoza ranjena dvojica južnokorejskih vojnika.

Južna Koreja je iz tih zvučnika počela puštati poruke u kojima osuđuje sjevernokorejsku provokaciju.

Pjongjang je prošlog petka demantirao da je imao bilo kakvu ulogu u toj eksploziji i zatražio da Seul prekine svoj propagandni rat inače će izvesti vojnu akciju u vidu “nasumičnih zračnih udara”.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.