Malezijske vlasti objavile su u utorak da metalna olupina pronađena prošlog tjedna na južnoj obali Tajlanda ne pripada zrakoplovu Malaysia Airlines (let MH370) koji je tajanstveno nestao prije gotovo dvije godine.

Otkriće olupine u subotu u pokrajini Nakhon Si Thammaratu, na jugu Tajlanda, zemlje koja graniči s Malezijom, ponovno je pokrenulo nagađanja o misteriju nestanka Boeinga 777 neposredno nakon polijetanja iz Kuala Lumpura za Peking.

Skupina stručnjaka iz Malezije i Malaysia Airlinesa pregledala je olupinu u Tajlandu i zaključila da taj metalni komad ne pripada avionu za kojim se još traga, objavilo je malezijsko ministarstvo prometa.

Zrakoplov Malaysia Airlines nestao je ubrzo nakon polijetanja 8. ožujka 2014. s 239 osoba. U srpnju prošle godine kod francuskog otoka La Reunion u Indijskom ocenu pronađen je komad zakrilca koji pripada nestalom Boeingu 777, potvrdile su malezijske i francuske vlasti. Međutim, misterij nestanka zrakoplova ostaje nerasvijetljen.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.