Hrvatska udruga radničkih sindikata (HURS) zatražila je u utorak, u povodu medijskih istupa predsjednika uprave MOL-a Zolta Hernadyja, da državne institucije osiguraju provedbu hrvatskih zakona na području Hrvatske, pa tako i u kompaniji Ina d.d., gdje se pri donošenju odluka mora primjenjivati Zakon o trgovačkim društvima.

Poražavajuće je slušati kako packe i lekcije čitavoj državi dijeli osoba koja izbjegava institucije te iste države, odbijajući se odazvati na pozive suda da iznese obranu protiv ozbiljnih korupcijskih optužbi koje ju terete, ističe HURS u priopćenju.

Nadamo se da će nova Vlada, za razliku od svojih prethodnika, pokazati potrebnu dozu ponosa i odlučnosti, te da će upravo na primjeru Ine inzistirati na poštivanju hrvatskog zakonodavstva i zaštiti primarnih nacionalnih interesa, poručuje HURS.

Komentiraj

FOTO:Marko Lukunic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.