Hrvatski triatlonci osvojili su dva zlata i jednu broncu na Prvenstvu Balkana održanom ovoga vikenda na zagrebačkom Jarunu, objavio je Hrvatski triatlonski savez.

Naime, nakon zlata u juniorskoj muškoj konkurenciji kojega je u subotu osvojio Luka Paliska, te brončane medalje Sonje Škevin u Elite ženskoj utrci, hrvatski triatlonski tim u nedjelju je postao ekipni prvak jugoistočne Europe.
Žensko-muški tim u sastavu Sonja Škevin, Željka Šaban Miličić, Matija Lukina i Matija Krivec ostvarili su u ekipnoj Elite utrci najbolje vrijeme u kategoriji koju Međunarodna triatlonska organizacija namjerava 2016. godine uvrstiti kao novu sportsku natjecateljsku kategoriju na Olimpijskim igrama u Brazilu.
Ovaj rezultat hrvatskom timu svakako će predstavljati veliku odskočnu dasku za ostale timske nastupe na nadolazećim natjecanjima.

“Imali smo ekstremne vremenske uvjete zbog velikih vrućina, ali cijelo je prvenstvo prošlo regularno, u najboljem redu i iznimno pozitivnoj atmosferi. Ostvareni su izvrsni sportski rezultati, napose i za hrvatski triatlon, te na krilima ostvarenog ovog vikenda na Jarunu idemo dalje u osvajanje bodova za što bolje plasmane na međunarodnoj sceni, koji vode i prema Olimpijskim igrama”, izjavio je predsjednik Hrvatskog tritalonskog saveza Dorijan Pavliša.

Prvenstvo Balkana u triatlonu na zagrebačkom Jarunu ugostilo je 400 sudionika iz 17 država Europe, a odvijalo se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, te uz potporu Grada Zagreba i Turističke zajednice Grada Zagreba.

Komentiraj

PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.