Le Bistro najavljuje Dane korejske kuhinje.

Povodom Korejskog tjedna 2017 kojeg od 2. do 6. svibnja organizira Veleposlanstvo
Republike Koreje u Gradu Zagrebu, restoran Le Bistro predstavlja Dane korejske kuhinje.

Zainteresirani će moći do 7. svibnja isprobati egzotične korejske delicije koje će prema receptima ponajboljih korejskih kuhara sa Sveučilišta Gyeongju pripremati kuharski tim hotela Esplanade predvođen chefom Anom Grgić.

U korejskom tjednu gosti će tako moći kušati kimchi – tradicionalni korejski prilog od ukiseljenog povrća i raznih pikantnih začina poslužen uz slatki čili umak i gurmanske repove crvenih kozica u crnom sezamu, slasni bulgogi s junetinom, gljivama i soja umakom, šareni bibimbap te morski japchae sa staklenim rezancima od batata i plodovima mora.

Korejska kuhinja počiva na filozofiji ‘kvalitetnom hranom do zdravog tijela i pozitivnog duha’, što je vjeruje se i razlog poznate korejske dugovječnosti i snažnih, vedrih osobnosti.

Istaknimo kako su i prije nekoliko godina korejski chefovi gostovali su u Esplanadinoj kuhinji, a ova suradnja rezultirala je uvođenjem korejskog jelovnika u ponudu hotela.

Komentiraj