Kolnici su skliski i mokri u sjevernozapadnoj Hrvatskoj i Slavoniji, a magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Gorskom kotaru i Lici, te na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Ravna Gora, na mostu Bajer i na autocesti A1 između tunela Mala Kapela i Sveti Rok, javlja jutros Hrvatsku autoklub upozoravajući vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zbog prometne nesreće na autocesti A3 Bregana-Lipovac, između čvorova Okučani i Nova Gradiška (na 164.+500 km) u smjeru Lipovca, vozi se jednim trakom, usporeno.

Zbog radova na sanaciji ograde, u zoni čvora Jankomir, na zagrebačkoj obilaznici (autocesti A3), promet teče uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Na autocesti A3 A3 Bregana-Lipovac između čvorova Novska i Okučani (od 136. do 141. km). zbog radova se vozi dvosmjerno.

Granični promet

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima: ulazak: Bregana, Macelj, izlazak: Bajakovo (kolona je oko 1 km).

Do završetka radova preko graničnog prijelaza Županja promet će teći preko 5 kolničkih traka, a ne preko 10 redovnih. Moguće su gužve i duža čekanja na prelazak državne granice, posebice vikendima.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentiraj