Potpredsjednik Vlade Branko Grčić izjavio je u petak da Hrvatska kontrolira situaciju na granici sa Srbijom ističući kako je Vlada pokazala da je u svakom trenutku spremna zaštiti hrvatske nacionalne interese.

“Najvažnije je u ovom trenutku da Hrvatska kontrolira situaciju na granici, a vjerojatno će se uskoro dogoditi i debloklada, ali isto tako premijer je jasno izrazio stav da će Hrvatska reagirati u svakoj situaciji u kojoj će trebati zaštititi hrvatske nacionalne interese”, rekao je Grčić Hini.

Ocijenio je da bi zbog blokade prometa na hrvatsko-srbijanskoj granici hrvatsko gospodarstvo moglo imati manje gubitke. “Gubici neće biti velikih razmjera, a nacionalni interes bio je na prvome mjestu”, ponovio je Grčić.

 

  • Vlada je u petak na twitteru objavila da premijer Zoran Milanović intenzivno razgovara sa suradnicima o tome da Hrvatska “danas ili sutra ukine mjere na granici sa Srbijom”.

 

Grčić je u malome zagorskom mjestu Stipernica, uz ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Sinišu Hajdaša Dončića i župana Krapinsko-zagorske županije Željka Kolara nazočio svečanom otvaranju novoizgrađenog objekta područne škole Stipernica pri Osnovnoj školi Janka Leskovara u Pregradi.

Otvaranje škole uveličali su pucnjevima iz kubura članovi društva “Stara kubura” i Kuburaškog društva “Sloga” iz Stipernice.

Komentiraj