Dusko Marusic/PIXSELL

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović od početka migrantske krize zalaže se za potpunu kontrolu zelene granice te ulazak migranata preko službenih graničnih prijelaza,  rečeno je Hini na upit za komentar mađarske najave o zatvaranju granice.

Istovremeno se naglašava da bi ulazak migranata trebao biti razmjeran broju onih koji izađu iz Hrvatske  s obzirom na to da Hrvatska nema mogućnosti zbrinuti veći broj migranata.

Mađarska je najavila da će od ponoći s petka na subotu zatvoriti zelenu granicu s Hrvatskom kako bi zaustavila izbjeglički val, te da će postrožiti režim na službenim graničnim prijelazima.

Hrvatska vlada ima pripremljen plan C, dogovoren sa Slovenijom, rekla je vlada premijera Zorana Milanovića u petak nakon objave Mađarske da od ponoći zatvara granicu za tranzit izbjeglica koji su preko Hrvatske i Mađarske prolazili put zapadnoeuropskih zemalja.

Komentiraj

FOTO:Dusko Marusic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.