Hrvatski ronilac na dah, višestruki svjetski prvak i aktualni rekorder Goran Čolak je na Fazza Championship for Freediving koje je ovaj vikend održano u Dubaiju sjajnim zaronom osvojio drugo mjesto.

U atraktivnoj disciplini zadržavanja daha na dnu velikog bazena Hamdan sportskog centra, Čolak je ostvario sjajni zaron od 9 minuta i 16 sekundi u jednom jedinom dahu. Bolji od njega bio je samo specijalist za disciplinu statike Branko Petrović iz Srbije, a s gotovo minutom zaostatka za Goranom je ostao treći Mateusz Malina iz Poljske.

Fazza Championship organizira i financira princ prestolonasljednik Dubaija, šeik Hamdan bin Mohammed, a koliko zbog prestiža toliko i zbog izdašnih nagrada ono okuplja svjetsku elitu ronilaca na dah.

“Ovo natjecanje zasigurno je jedno od mentalno najzahtjevnijih s obzirom na uvjete i pravila te definitivno jedno od najjačih sa svim imenima koja nešto znače u svijetu u ovoj disciplini. Usto nastupao sam zadnji što nosi poseban dodatni pritisak sa sobom”, komentirao je Čolak po završetku natjecanja.

Uspjeh je stoga doista izniman, a rezultat od 9:16 najbolji je Goranov rezultat uopće postignut u Dubaiju. “To potvrđuje moju dobru formu na početku nove sezone i obećava dobre rezultate i na nadolazećim natjecanjima”, dodao je.

Ovim novim uspjehom Čolak postao najuspješniji natjecatelj u povijesti Dubaija kao jedini natjecatelj koji je u zadnjih šest godina svih šest puta bio najviše na postolju – s tri prva i tri druga osvojena mjesta.

Komentiraj

FOTO: HINA / G.A.D. Produkcija
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.