EKSKLUZIVNO Tko je ključni čovjek radikalnog krila Crkve koji predvodi križarski juriš na premijera

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije ključni je predvodnik katoličkih talibana koji za račun retrogradne desnice prvi put u hrvatskoj povijesti otvoreno ruše Vladu HDZ-a

Osoba iz najužeg kruga suradnika Andreja Plenkovića koja održava kontakte s Crkvom, informirala je koncem vikenda hrvatskog premijera o tome da radikalni dio Crkve planira nastaviti pritisak s ciljem rušenja Vlade. Štoviše, suradnici su Plenkoviću prenijeli i informaciju da su iz više visokih crkvenih izvora doznali da je Bozanić nad tim radikalnim dijelom Crkve koji podržava retrogradnu desnicu, praktički izgubio kontrolu.

Više pročitajte u novom broju Nacionala…

Komentiraj

FOTO:Pixsell
PIŠE:BERISLAV JELINIĆ I ORHIDEA GAURA HODAK
PODIJELI
Berislav Jelinić je istraživački novinar sa više od dvadeset godina radnog iskustva u vodećim hrvatskim tiskanim i elektroničkim medijima. Diplomirani je kriminalist sa apsolviranim studijem novinarstva, te stečenim zvanjem EMBA nakon završene Cotrugli Business School. Radio je kao novinar i urednik u tjednicima Globus, Studio, Arena, Aktual, dnevnim novinama Jutarnji list, na OTV-u, te autorski surađivao na projektima emitiranim na HTV-u i TV Mreži, ali najveći dio profesionalnog angažmana aktivan je u Nacionalu. Početkom 2014. izdao je knjigu pod naslovom Zašto je ubijen Ivo Pukanić. Godinama je aktivan u nevladinom sektoru vezanom uz razvoj transparentnosti pravosuđa. Tijekom posljednjih pet godina aktivan je član Rotary kluba Zagreb Medvedgrad, gdje je odradio i jednogodišnji predsjednički mandat.