– Domovinska koalicija poručila je u ponedjeljak kako se značajan dio hrvatske javnosti iz lijevo-liberalnih krugova kojem, tvrde, pripada i “Plenkovićev HDZ,  stavio u službu zamagljivanja prijetećeg problema u vidu najavljene vojne vježbe “Slavensko bratstvo”, koju bi krajem rujna i polovicom listopada Srbija i Rusija trebale održati 30 kilometara od hrvatske granice, na vojnom vježbalištu Nikinci u Vojvodini”.

“Riječ je o vojnim vježbama koje je Rusija do sada provodila diljem istočne Europe, a znajući gdje je dovela takva demonstracija sile u Ukrajini začuđuje nas blaga ili nikakva reakcija tehničke Vlade i tehničkih resornih ministara još uvijek pod kontrolom HDZ-a. S druge strane, u Hrvatskoj je trenutno u tijeku banaliziranje svih potencijalnih ugroza od jačanja terorističkih ćelija ISIL-a u BiH, do veličanja postupaka srpskih i ruskih lidera kojim se ugrožavaju hrvatske vrijednosti i teritorijalni integritet”, navode u priopćenju.

SDP i HDZ prozivaju za “dogovornu demokraciju” zbog intervjua glumca Rade Šerbedžije jednim dnevnim novinama u kojem, tvrde, on veliča Putina. “Nitko u Hrvatskoj nije reagirao na to da on kao osoba, uz potporu i bivših, ali i sadašnje Vlade te uz izdašnu financijsku potporu istih gospodari Brijunima te u navedenom intervju izravno veliča Vladimira Putina”, poručuju iz Domovinske koalicije.

Resorne tehničke ministre obrane i kulture pozivaju da, kako kažu, svaki u svom resoru primjereno odgovore, a Šerbedžiji su poručili da se “s Brijuna preseli na Adu Ciganliju”.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
je francuski savjetnik za globalno liderstvo (global leadership fellow), trenutačno zaposlen u Svjetskom ekonomskom forumu. Diplomirao je na Kennedy School of Government na Harvardu. Radio je u financijskoj industriji, osobito u Londonu i New Yorku, gdje danas živi. On pruža pogled izvana na Hrvatsku i njenu ekonomiju.