Španjolski izbornik Vicente del Bosque rekao je, komentirajući jučerašnji ždrijeb za Euro 2016., da je dobio “tešku grupu” u kojoj je Španjolska sa Hrvatskom, Češkom i Turskom, ali je poručio da dolazi osvojiti treći put zaredom Europsko prvenstvo.

“Ovo je teška skupina. Već smo vidjeli u prošlosti kako su neki protivnici bili teški”, izjavio je del Bosque. “Dolazimo s izazovom osvojiti treće finale zaredom i to je nešto posebno što nikome dosad nije uspjelo. Ima teških protivnika na tom putu”, dodao je španjolski izbornik.
Španjolska, koja brani naslov europskog prvaka osvojen 2012., prvu utakmicu igra s Češkom 13. lipnja u Toulouseu.
“Dobro je što počinjemo 13. jer dobijamo tri dana, budući da će španjolski klubovi, vjerujem, biti u europskim finalima”, rekao je.
Europsko prvenstvo počinje 10. lipnja. Nakon utakmice s Češkom, Španjolska će 17. igrati s Turskom, a posljednju utakmicu u skupini D s Hrvatskom 21. lipnja u Bordeauxu.
Španjolski klubovi Barcelona, Real Madrid i Atlético Madrid natječu se u Ligi prvaka čije finale se igra 28. svibnja u Milanu. Sevilla, Valencia, Villarreal i Athletic Bilbao igraju u Europskoj ligi, a finale je na rasporedu 18. svibnja u Baselu.
Španjolska je osvojila posljednja dva Europska prvenstva 2008. i 2012. godine, a jedan naslov je ponijela i 1964.godine.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.