Britanski premijer David Cameron iskoristit će posjet Francuskoj u četvrtak kako bi naglasio da britansko članstvo u EU jača sigurnost, što je stajalište koje će  poduprijeti  i njegov domaćin, francuski predsjednik Francois Hollande.

Cameron je sazvao referendum o britanskom članstvu u Europskoj uniji za 23. lipnja, a njegovu kampanju “za” podupiru i drugi čelnici 28-orice.

“Uvjeren sam da će nam svima britansko članstvo u EU-u donijeti veću sigurnost”,  rekao je Cameron u komentaru koji je objavio njegov ured pred susret u Aminesu, 120 kilometara sjeverno od Pariza.

“U sve nesigurnijem svijetu, imamo koristi od članstva u takvim međunarodnim organizacijama”

Cameron je kazao da će prvi francusko-britanski summit otkad je Islamska država ubila 130 ljudi u studenom prošle godine u Parizu biti “prilika da se razmotri kako možemo još bliže surađivati kako bi našim građanima donijeli sigurnost”.

To bi trebalo uključiti bližu policijsku i sigurnosnu suradnju i razmjenu informacija.

Protuterorizam, europska migracijska kriza i sukobi u Siriji i Libiji također bi trebali biti tema sumiita, na kojem će sudjelovati i britanski i francuski ministri vanjskih i unutarnjih poslova i obrane.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.