Dao sam sve od sebe, a tih pet tisućinki u pamtiti cijeli život, kazao je veslač Damir Martin nakon osvajanja olimpijskog srebra u samcu.

On je u foto-finišu u finalu izgubio od branitelja naslova otprije četiri godine iz Londona, Novozelanđanina Mahea Drysdalea, dok je broncu osvojio trostruki uzastopni svjetski prvak Čeh Ondrej Synek. Martin je krenuo snažno u finalnu utrku, na polovici staze imao je 1.18 sekundi prednosti ispred drugog Syneka i 1.61 sekundu ispred trećeg Drysdalea, te je prednost održavao sve do 1300. metra da bi ga tada pretekao Drysdale koji je sjajno odvezao središnji dio utrke. Uoči posljednjih 500 metara Drysdale je imao 80 stotinki prednosti u odnosu na Martina, da bi u posljednjih 200 metara 28-godišnji Vukovarac sjajno finiširao i u posljednjim se metrima izjednačio s Drysdaleom.

Na kraju je o pobjedniku odlučivao foto-finiš, Drysdaleu i Martinu izmjereno je isto vrijeme, ali dodatnim pregledom snimke zlatna medalja dodijeljena je 37-godišnjem Novozelanđaninu.

“A tih pet tisućinki samo znači da je Drsysdale ipak bio brži. Teško je bilo čekati odluku sudaca, da li slaviti ili ne. To je sport. Potrošio sam svu snagu, treći dio utrke pripao je Drysdale. Odlučio sam ubrzati nakon 1500 metara, to je bio plan bez obzira na kojem mjestu bio. U zadnjih 300 metara sam potrošio zadnji atom snage”, kazao je Vukovarac Martin koji se posebno zahvalio svom timu.

“Hvala treneru i cijelom timu, Kuterovcu i Golubičeku svakako, bez njih ova medallja ne bi bila moguća”.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.