Prijedlog da se uskrati potpora njemačkoj kancelarki Angeli Merkel u mogućoj novoj utrci za šeficu vlade nije prošao na kongresu Kršćanske socijalne unije (CSU), bavarske sestrinske stranke Kršćanskih demokrata (CDU) kancelarke Merkel, javlja u subotu njemačka agencija dpa.

Prijedlog da CSU uskrati podršku Merkel za novi kancelarski mandat nije naišao na veći odaziv. U njemu se kritizira Merkeličina politika otvorenih vrata za izbjeglice koja je prošle godine omogućila dolazak čak 900.000 migranata.

Merkel se po pitanju kandidature za novi kancelarski mandat još nije oglasila.

Na kongresu CSU-a, koji je započeo u petak u Muenchenu i nastavljen je i danas, usvojen je novi program stranke u kojem je fokus uvelike stavljen na pitanje migrantske krize u Europi, ograničenja broja migranata, odbacivanje dvostrukog državljanstva, snažne države i terorizma te jasnih granica glede utjecaja islama.

CSU je ponovio da se smatra “konzervativnom strankom budućnosti” s “judeokršćanskim korijenima”. Bavarska je od srpnja u stanju povećane pripravnosti, nakon dva teroristička napada koja su počinili azilanti u ime Islamske države.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.