Nekoliko sati uoči uzvratne utakmice trećeg pretkola Europa lige, koju nogometaši Hajduka večeras od 19 sati igraju u norveškom Drammenu, ‘Bilima’ je stigla ‘čestitka’ od UEFA-e. Radi se o novčanoj kazni od 40 tisuća eura zbog disciplinskih prijava s prve utakmice sa Stromgodsetom, odigrane prije sedam dana na Poljudu.

U obrazloženju Disciplinske komisije navodi se kako se kazna odnosi na ‘korištenje pirotehnike, nenogometni baner i zakrčene prolaze na tribini’. Hajduk je bio prijavljen i zbog rasizma zbog transparenta ‘Olujom smo oslobodili domovinu. Navijačka oluja će osloboditi hrvatski nogomet. Veterani Domovinskog rata i prijatelji.’, ali Disciplinska komisija ju je odbacila. UEFA je odlučila kako se ne radi o rasizmu, već o ‘nenogometnom baneru’, objavio je splitski klub.

Predsjednik Hajduka Marin Brbić odluku o kazni nazvao je rigoroznom i visokom. “Mora poslužiti našim navijačima da se obuzdaju po pitanju pirotehnike jer smo po tom pitanju recidivisti, a mi ćemo kao klub učiniti sve da se riješe gužve na stepeništima. Što se tiče prijave za rasizam, drago nam je što je Uefa uvažila naše tumačenje jer u toj poruci nije bilo nikakvog rasizma. Govoriti da je to rasizam je činovničko tumačenje stvari”, komentirao je Brbić.

Komentiraj

FOTO:Ivo Cagalj/PIXSELL
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.