Trener West Hama i bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić kazao je u intervjuu za SkySports kako će atmosferu s Upton Parka biti nemoguće ponoviti na novom Olimpijskom stadionu, na koji će se ‘čekićari’ preseliti sljedeće sezone. Bilić i West Ham spremaju se na emocionalni oproštaj od Upton Parka u utorak, u utakmici protiv Manchester Uniteda. Tada će reći ‘zbogom’ stadionu na kojem su igrali 112 godina.

“Volim tu povezanost i nedostajat će mi ovaj stadion”, priznao je Bilić. “Bez obzira na to koliko će Olimpijski stadion biti noviji, bolji, uglađeniji. Ovo je bila nša utvrda”, kaže 47-godišnji Bilić.

Svjestan je da će biti nemoguće replicirati atmosferu s Upton Parka. “Volio bih da možemo, ali nema šanse. Biti će drugačije”, poručio je.

Bilić je preuzeo West Ham prošlog ljeta, a britanski mediji slažu se da je Hrvat zadovoljio. Iako su ‘ganjali’ plasman u Top4, poraz od Swanseaja proteklog vikenda (1:4) zakomplicirao im je zadaću. Bilić, koji je u svojoj igračkoj karijeri, nastupao za West Ham, kaže kako je bio oduševljen povratkom u istočni London.

“Bio je to kao deja vu, jer sam igrao ovdje, na istom ovom stadionu. Tu su i neki isti ljudi – Pete i Shirley iz kuhinje. Bilo mi je lakše kada sam vidio poznate face”, kaže dodajući da je najveća odlika West Hama što su svi prijateljski raspoloženi i nakon samo nekoliko dana osjećaš se ‘kao doma’.

Komentiraj