Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić je otvorio novu sezonu  HRT-ove emisije ‘Nedjeljom u 2’ urednika i voditelja Aleksandra Stankovića.

Nakon tako uspješnog europskog Zagreba, red je da pomognem Hrvatskoj. Zagreb živi dva i pol puta bolje od ostatka Hrvatske, moj odlazak iz Zagreba ne bi bio gubitak za građane već dobit”, pohod na Sabor najavljuje prvi čovjek glavnog grada

Pozvao je da mu se priključe svi koji su protiv uhljebljivanja i političke podobnosti.

‘Na izbore ne idem da sudjelujem, idem da dobijem. Uvjeren sam da ću pobijediti i da ću preuzeti Hrvatsku’, kazao je – ‘Nikad nisam rekao ni riječi protiv svoje bivše stranke. Nakon izbora možemo razgovarati sa svima koji budu na tragu naše politike’.

Najavio je kako će njegova kampanja biti najjeftinija – oko 500 tisuća kuna te da će donacije će biti transparentne. Cilj mu je provesti tri reforme za koje kaže da ih nitko nije proveo u posljednjih 25 godina. Prvo treba reformirati javnu upravu na način da bude utemeljena na stručnosti i znanju, a ne političkoj podobnosti i uhlebljavanju. Druge dvije reforme su reforma parlamentarnog sustava i reforma lokalne uprave i samouprave – ukidanje županijskog sustava.

Saznali smo da Bandić ima kredit u švicarskom franku i mjesečno plaća ratu od 7.600 kuna. Milanovićev prijedlog rješenja Bandić je nazvao lošim jer nije na tragu socijaldemokracije. Prema njegovom mišljenju, ponajprije treba zaštititi one koji su kupovali prvu nekretninu jer se oni ne mogu izjednačiti s onima koji su kupovali jahte.

U procesima koji se vode protiv njega, kaže, pronašao je novu snagu. U Remetincu je vježbao i čitao. Pročitao sam sve lektire, rekao je. Istaknuo je kako će njegovi odvjetnici dokazati da je nevin. Rekao je i da su novac kojim je platio jamčevinu sakupili njegovi prijatelji. Na pitanje posjeduje li četiri stana, Stankoviću je rekao da ih uzme ako se dokaže da je to točno, rekao je Bandić tijekom gostovanja na HRT.

Komentiraj