U pokušaju da preko granice s BiH u Hrvatsku prošverca nekoliko litara rakije te 180 kutija raznih cigareta, policija je na graničnom prijelazu kod Hrvatske Kostajnice spriječila 47-godišnjeg Austrijanca, kojega je kazneno prijavila zbog izbjegavanja carinskog nadzora.

Prilikom kontrole njegova automobila, granični policajci su u ponedjeljak oko 15 sati u prtljažniku njegova automobila austrijskih registracija pronašli šest litara rakije te 180 kutija raznih cigareta s markicama BiH.

Naprijavljena roba mu je oduzeta, a on je kazneno prijavljen zbog izbjegavanja carinskog nadzora.

Prema Kaznenom zakonu, tko izbjegavajući mjere carinskog nadzora preko granice prenese robu čija su proizvodnja ili promet ograničeni ili zabranjeni, kaznit će se zatvorskom kaznom od šest mjeseci do pet godina, u slučaju da time nije počinjeno neko drugo kazneno djelo za koje je propisana teža kazna.

Komentiraj

FOTO:Borna Filic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.