EPA

Osumnjičeni za atentate u Parizu 13. studenoga, Abdelhamid Abaud, snimljen je na postaji podzemne željeznice u pariškom predgrađu Montreuil iste večeri oko 22 sata, kazali su u petak policijski izvori.

To znači da se Abaud, koji je u srijedu ubijen u policijskoj raciji u Saint-Denisu, nalazio te večeri kada su izvedeni pariški napadi u blizini mjesta gdje je ostavljen crni Seat, korišten u napadu na nekoliko barova i restorana.

Njega je koristio Brahim Abdeslam koji se raznio na licu mjesta i čiji su otisci pronađeni na automatskom oružju u tom automobilu. Smatra se da je njegov brat Saleh, za kojim otad traje potraga, bio drugi napadač iz te skupine u kojoj se vjerojatno nalazio i Abaud.

U atentatima u Parizu 13. studenoga za koje je odgovornost preuzela Islamska dražva, poginulo je 129 ljudi a 352 je ranjeno.

Komentiraj

FOTO:EPA
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.