Više od deset kilograma marihuane zaplijenili su u četvrtak djelatnici pazinske policije kod 66-godišnjaka iz okolice Pazina.

Policija ga tereti da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, rečeno je na izvanrednoj konferenciji za novinare istarske Policijske uprave u petak poslijepodne u Puli.

Po riječima načelnika pazinske policijske postaje Valtera Opašića, policija je na temelju naloga Županijskoga suda u Puli u četvrtak obavila premetačinu kuće i pripadajućih objekata te je pregledala područje između Lindara i Starog Pazina.

 

  • U kući osumnjičenika, u fazi sušenja, pronašla je 31 stabljiku indijske konoplje, dužine od 120 do 200 centimetara, 6960 grama usitnjenih zelenih cvjetnih vrhova i 720 grama osušene biljne materije nalik na marihuanu, a na zemljištu pokraj kuće pet zasađenih stabljika kanabisa, visine između 100 i 200 centimetara.

 

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 66-godišnjak u proljeće ove godine, pripremivši zemljište dubokim prekopavanjem i gnojenjem, zasadio najmanje 36 sadnica indijske konoplje koje je uzgojio u improviziranom klijalištu u svojoj kući u Pazinu iz sjemena neutvrđenog porijekla. Sadnice je uredno zalijevao i brinuo se o njima, a kada su biljke postigle odgovarajuću visinu, objesio ih je radi sušenja u prostoriju u kući. Osumnjičenik je u četvrtak uhićen, a u petak je, nakon kriminalističkog istraživanja, priveden u pritvorsku jedinicu istarske Policijske uprave zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Odgovarajući na pitanje novinara, voditelj Službe organiziranoga kriminaliteta istarske policije Mile Orešković rekao je kako se vrijednost zaplijenjene droge procjenjuje na više od 200 tisuća kuna te da je osumnjičenik već poznat policiji zbog drugih kaznenih djela.

Komentiraj

FOTO:HINA/ Daniel SPONZA
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.