ZNAJU GDJE JE Pljačka vozila FINA-e u Rijeci: Jedan počinitelj uhićen, drugi izvan Hrvatske

Autor:

12.04.2024., Rijeka - Konferencija za novinare u Policijskoj upravi Primorsko goranskoj povodom uhicenja osumnjicenih za pocinjenje razbojnistva nad vozilom Fine. Nazocili su djelatnici policije Robert Tomac i Blazenka Cacic. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Goran Kovacic/PIXSELL

Jedan od počinitelja (49) pljačke FINA-ininog kombija u studenom 2022. u Rijeci., u kojoj je ukradeno 780 tisuća eura jučer je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku dok drugi (48) trenutno nije dostupan, no, policija zna gdje je i radi na njegovu pronalasku, rečeno je u petak na konferenciji za novinare.

O tome su u primorsko-goranskoj policiji izvijestili načelnik sektora kriminalističke policije Robert Tomac i voditeljica službe općeg kriminaliteta Blaženka Ćaćić kazavši da policija nastavlja složeno kriminalističko istraživanje razbojništva počinjeno na štetu FINA-e  te da je jedan od počinitelja uhićen na adresi boravišta na riječkom području, a pri uhićenju je bio suradljiv, dok se drugi ne nalazi u Hrvatskoj.

Dvojica maskiranih počinitelja su u studenom 2022. ukradenim vozilom došli do blindiranog kombi vozila FINA-e u garaži trgovačkog centra u riječkom naselju Krnjevu te su uz prijetnju pištoljem razoružali zaštitara i odnijeli novac, dijelom eure, dijelom kune.

Obojica su s riječkog područja, a sumnjiči ih se za kazneno djelo razbojništva uz prijetnju pištoljem. Tijekom istrage obavljeno je više pretraga, pronađeni su predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem tog kaznenog djela – novac, predmeti kojima je počinjeno kazneno djelo i određena količina droge te uređaji za ometanje signala.

Novac su trošili na kupnju nekretnina i pokretnina u Hrvatskoj te na putovanja, rastrošni stil života, o čemu se podnosi i kaznena prijava za počinjenje kaznenog djela pranja novca. Dio imovine im je privremeno je oduzet, a bit će donijeta odluka o nekretninama.

Razbojnicima prijeti i do 12 godina zatvora

U policiji kažu da im nije prvo kazneno djelo, od ranije su poznati policiji po nedjelima imovinskog karaktera, a utvrđeno je da nisu bili u bilo kakvom odnosu s djelatnicima FINA-e niti sa zaštitarskim kućama.

Kako je rekla Blaženka Ćaćić razbojnici su uzeli novac koji se mogao koristiti, odnosno nije bio obojan pa su mogli trošili odmah nakon počinjenja kaznenog djela.

Vozilo kojim je došao počinitelj je pronađeno nekoliko dana nakon zločina te je tada napravljen i očevid.

Maksimalna predviđena zakonska kazna za takva kaznena djela je do 12 godina zatvora.

Robert Tomac je naglasio da primorsko-goranska policija u zadnje vrijeme kroz obradu kaznenih djela bilježi jako dobre rezultate na razini cijele Hrvatske, pogotovo kada je riječ o složenijim kriminalističkim istraživanjima.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.