ZLATNA SUBOTA Barbara Matić osvojila turnir u Azerbajdžanu

Autor:

19.08.2023., Arena Zagreb, Zagreb - IJF World Judo Tour Zagreb Grand Prix 2023. Druga runda, zene do 70 kilograma. Barbara Matic, bijeli (Hrvatska) - Ebony Drysdale Daley, plavi (Jamajka). Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatska džudašica Barbara Matić osvojila je zlatnu medalju na IJF “Grand slam” turniru u Azerbjdžanu i tako potvrdila vrhunsku formu, na trećem je natjecanju osvojila treću medalju, a drugo zlato.

U borbi za zlatnu medalju Matić se susrela s aktualnom europskom prvakinjom Francuskinjom Marie-Eve Gahie. Francuskinja je otvorila borbu agresivno te u jednom trenutku povela borbu protiv Matić, no, ipak to našu predstavnicu nije obeshrabrilo nego je strpljivo nastavila graditi nastavak borbe što je u konačnici rezultiralo još jednom zlatnom medaljom za Matić.

“Mogu reći da sam stvarno presretna! Tri turnira, dva zlata, jedna bronca, nemam stvarno što puno reći. Stvarno sam prezadovoljna i presretna s početkom ove godine. Danas četiri borbe, od toga dvije stare poznanice, Polleres i Gahie, drago mi je da sam imala glavu, bila strpljiva, pametno odradila i eto da sam danas osvojila zlato”, kazala je Matić.

Matić je u Baku doputovala kao druga nositeljica turnira, a ona je još jednom opravdala ulogu favorita kroz cijeli dan. U prvoj borbi savladala je Talijanku Irene Pedrotti, rutinski je odradila i drugu borbu protiv Uzbekistanke Šokhiste Nazarove. U polufinalu susrela se s osvajačicom srebrne medalje s OI-a u Tokiju, Austrijankom Michaelom Polleres, protiv koje je slavila nakon četiri minute borbe.

Drugi osvojeni Grand Slam za Matić, a sveukupno četrnaesta medalja s istih. Uz zlatnu medalju bit će pridodano novih 1000 bodova na svjetskoj rang ljestvici.

U kategoriji do 63kg u subotu je nastupila Iva Oberan ali je zaustavljena u prvom kolu protiv Kubanke Maylin Del Toro Carvajal.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.