HINA/ Hrvatski klizački savez

ZLATNA PIRUETA Astahova i Rogonov osvojili parove, Petranović i Souza dva koraka do postolja

Ruski klizači Kristina Astahova i Aleksej Rogonov osvojili su naslov u sportskim parovima na 49. Zlatnoj pirueti Zagreba u subotu.

Posljednjeg dana ISU Challenge serije u Ledenoj, par koji je prije dvije godine također slavio u Zagrebu, nakon prošlogodišnjeg srebra, ponovo je na vrhu postolja nakon što su u slobodnom programu prestigli do tada vodeće Talijane, Nicole Della Monicu i Mattea Guarisea. Slavili su sa 180,44 boda, samo 0,34 više od Talijana. Brončani su Amerikanci, Ashley Cain i Timothy Leduc (172,18).

Hrvatski par Lana Petranović i Antonio Souza Kordejru zadržao je peto mjesto i u slobodnom programu srušivši ponovo osobni rekord sa 153,93 boda.

“Ovo je čak 15 bodova više nego što smo dobili prije tri tjedna u Varšavi kada smo izborili Svjetsko i Europsko prvenstvo. Na žalost, imali smo greškica, ja sam u jednom skoku i pala, ali vjerujem da ćemo u ovih mjesec i pol dana do EP-a u Ostravi ispraviti sve te greške i tamo biti još bolji. Ja ću u sljedećih tjedan dana pokušati sanirati ozljedu ramena zbog kojeg sam sada nastupila pod blokadom, a onda se priključujem Antoniu na pripremama u Moskvi”, kazala je Lana Petranović.

U Ledenoj je u tijeku finale klizača, a od 20 sati 49. Piruetu zatvoriti će spektakularna Revija pobjednika.

Sportski parovi – slobodni program (finale)

1. Kristina Astrahova, Aleksej Rogonov (Rusija) 180,44
2. Nicole Della Monica, Matteo Guarise (Italija) 180,10
3. Ashley Cain, Timothy Leduc (SAD) 172,18
4. Haven Denney, Brandon Frazier (SAD) 161,63
5. LANA PETRANOVIĆ, ANTONIO SOUZA (HRVATSKA) 153,93

Komentiraj