Zimska čarolija i blagdanski duh polako, ali sigurno, zauzeli i Veliku Goricu

Autor:

Turistička zajednica Velike Gorice

Na samo dvadesetak minuta od metropole, Velikogorički advent vrijedi doći vidjeti. Razloga je više,  uz klizalište koje se prostire odmah na ulazu u velikogorički adventski park na 400 kvadratnih metara, posjetitelji mogu uživati na ugostiteljskom trgu s maštovitom i raznolikom gastro ponudom – bubble vafle, specijaliteti s raqlette sirom….

Za najmlađe, posebna atrakcija je slamnato Božićno selo u kojem su slamnate figure rad akademskog kipara Nikole Fallera,  uvijek izazivaju oduševljenje i mame na fotkanje, a jedan od posebnih dodataka ovogodišnjeg Adventa je Ured Bake Božićnjak, koji obećava dodatnu čaroliju i zabavu za cijelu obitelj. To je mjesto za srednjoškolske pub quiz večeri, blagdanski sajam, radionice i kreativne trenutke…

U uredu Bake Božićnjak moguće je  razgledati jedinstvenu izložbu od  preko šezdesetak jaslica koje su rad učenika Osnovne škole Eugena Kvaternika.

Tema adventa – turopoljska podgutnica

Osim tradicionalnih ukrasa koje krase Veliku Goricu tu su i tri stilizirane turopoljske  podgutnice koje simboliziraju posebnosti turopoljskog kraja i preteču današnje kravate.

Taj crveni rubac- koju su još prema narodnim običajima djevojke i žene čvorom vezale izabranicima svoga srca pod vrat prije odlaska u vojnu službu, kao znak ljubavi, odanosti i predanosti tj sjećanja na njih i dom.

Za glazbeni  program preko tjedna zaduženi su velikogorički osnovnoškolci i srednjoškolci, a za vrijeme vikenda  na pozornicu dolaze poznati glazbenici.

Mnoštvo adventskih događanja prilagođenih svim dobnim skupinama dobra su pozivnica da se posjeti Advent u Gorici. U nadolazećim tjednima tu su koncerti poznate pjevačice ZSA ZSA, Disco magic benda i mnogih lokalnih glazbenika.

Velika Gorica je jedan od gradova koji posebnu pažnju posvećuje svojim najmlađim sugrađanima. Upravo zato za njih je organiziran posebni veseli doček u podne Stare Godine.

Sve detaljnije informacije  i program događanja na  Adventu u Gorici možete pronaći na web stranici www.tzvg.hr , Instagram ili  Facebook stranici Advent u Gorici.

Zato se prepustite zimskom ugođaju koji nam donosi prosinac i dođite čim prije na neka od brojnih događanja koji su organizatori pripremili za vas.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.