Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture poništilo je jučer natječaj za plažu Zlatni rat zbog niza nepravilnosti i kršenja zakona. HDZ-ov kandidat za župana i aktualnog čelnika Splitsko-dalmatinske županije Zlatka Ževrnju dovodi u nezgodnu situaciju.

Odluka Ministarstva o poništenju spornog natječaja uslijedila je samo nekoliko sati nakon što je tvrtka Sport B objavila da će odustati od koncesije.

“Stručno povjerenstvo Ministarstva mora provelo je upravni nadzor nad postupkom dodjele koncesije za gospodarsko korištenje pomorskog dobra na plaži Zlatni rat u Bolu. Po provedenom nadzoru Ministarstva doneseno je rješenje kojim se poništava Odluka Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije od 18. travnja”, stoji u priopćenju ministra Olega Butkovića.

“Nakon što je pregledalo dokumentaciju, povjerenstvo je utvrdilo povredu čak tri zakona – o javnoj nabavi, o koncesijama te o pomorskom dobru i morskim lukama, a istraga je utvrdila da nije poštovan ni zakonom propisan krajnji rok za dostavu ponuda, a informacije i objašnjenja nisu bila dostupna svim sudionicima natječaja na jednak način. “Povjerenstvo je utvrdilo i da je Županijska skupština svoju odluku temeljila na nalazu i mišljenju stručnog tijela donesenom na nezakonit način jer je stručno tijelo o istome predmetu donijelo dva kontradiktorna mišljenja, a pored navedenog, odluka je donesena bez prethodne suglasnosti Ministarstva zaštite okoliša i energetike”, zaključuje se u priopćenju, prenosi Jutarnji list.

Komentiraj