EPA/STF

ZDF Moguće je da je berlinski napadač pištolj nabavio u Švicarskoj

Tunišanin koji se prošli mjesec kamionom zabio u posjetitelje na božićnom sajmu u Berlinu i ubio 12 ljudi više je puta putovao u Švicarsku i moguće je da je tamo nabavio pištolj kako bi oteo kamion, izvijestio je u subotu ZDF.

“U istrazi puno toga upućuje na to”, objavio je ZDF govoreći o mogućnosti da je azilant Anis Amri došao u posjed pištolja u Švicarskoj.

Podaci iz njegova mobitela otkrili su da je puno puta posjetio Švicarsku, ističe ZDF ne navodeći izvor informacija.

Švicarski ured glavnog tužitelja u srijedu je priopćio da je otvoren kazneni postupak u vezi napada u Berlinu 19.  prosinca. Nije međutim niti potvrdio niti opovrgao da je Amri boravio u Švicarskoj, niti da je baš u toj zemlji nabavio oružje s kojim je izvršio otmicu poljskog kamiona.

“Ured glavnog tužitelja je otvorio kazneni postupak protiv nepoznatih osoba na temelju informacija iz inozemstva”, kazala je glasnogovornica ureda. Potvrdila je da se zaprimljene informacije odnose na podatke o kontaktima povezane s Amrijem.

“Cilj kaznenog postupka je razjasniti moguće kontakte u Švicarskoj koje bi mogle biti od interesa za strane kolege”, kazala je glasnogovornica.  To se odnosi, dodala je, na informacije o logistici, ljudima i oružju.

“Trenutno ne raspolažemo potvrđenim informacijama”, kazala je glasnogovornica.

Amri je ubijen 23. prosinca u Milanu u pucnjavi s policijom.

Komentiraj