Dvojica francuskih državljana uhićena su u utorak ujutro u Marseilleu zbog planiranja skorašnjeg napada tijekom  predsjedničkih izbora koji se održavaju u nedjelju, objavio je francuski ministar unutarnjih poslova.

“Ta dva radikalizirana muškarca francuskog državljanstva, rođena 1987. i 1993., namjeravala su u kratkom roku, pod time mislim u narednim danima, izvesti napad na francuskom tlu”, istaknuo je ministar Matthias Fekl.

Fekl je rekao kako policija provodi istragu, te da je pojačana sigurnost oko nadolazećih izbora i kandidata koji će se na njima natjecati.

Policija koja je tragala za ovom dvojicom od kraja prošlog tjedna uhitila ih je odvojeno u nekoliko minuta razlike u jugoistočnom lučkom gradu.

Policijski izvor je rekao da su se dva muškarca okrenula radikalnom islamu tijekom izdržavanja kazne u zatvoru. Pretraga iznajmljenog stana je u tijeku.

Francuska izlazi na izbore za novog predsjednika 23. travnja, dok je eventualni drugi krug predviđen 7. svibnja.

Francuska je u izvanrednom stanju koje je produljeno nekoliko puta suočena s islamističkim terorističkim napadima u Parizu i drugim dijelovima zemlje u kojima je ubijeno više od 230 ljudi.

Komentiraj