Magla smanjuje vidljivost na cestama: Moguća čekanja na granici sa Slovenijom, posebice na ova dva prijelaza

Autor:

12.10.2023., Zagreb - Na istoku grada dan je poceo maglom koja ometa promet i podsjeca da smo u jeseni. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Bit će promjenljivo oblačno, prijepodne na jugu i istoku sunčanije. Mjestimice će biti malo kiše, već prijepodne na sjevernom Jadranu te u Gorskom kotaru i Lici, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za ponedjeljak,

Vjetar na kopnu većinom slab, na Jadranu slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, na južnom dijelu jugo.

Najviša dnevna temperatura uglavnom između 11 i 16 stupnjeva Celzijusovih.

HAK: Smanjena vidljivost zbog magle

Smanjena je vidljivost zbog magle mjestimice na cestama u unutrašnjosti. Zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi te na gradskim prometnicama pa iz HAK-a vozače upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zbog radova na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići zatvoreni su: na čvoru Posedarje izlazni krak iz smjera Dubrovnika (obilazak je preko čvora Zadar centar);  na čvoru Gospić izlazni krak iz smjera Dubrovnika i ulazni krak u smjeru Zagreba (obilazak iz smjera Dubrovnika prema Gospiću je preko čvora Sveti Rok, a iz Gospića prema Zagrebu preko čvora Perušić).

Na autocesti A7 Rupa-Rijeka zbog radova su zatvoreni izlazni kraci čvora Učka (Matulji) iz smjera Rijeke i Rupe u smjeru Opatije i Pule.

Zbog pojačanih kontrola na ulasku u Sloveniju povremeno su moguća čekanja, posebice na Bregani i Maclju.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.