Pretežno sunčano, a onda slijedi promjena vremena

Autor:

06.02.2024., Zagreb - Iznadprosjecno toplo vrijeme za veljaci mnogi su iskoristili za setnju  Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Emica Elvedji/PIXSELL

Bit će pretežno sunčano, ujutro na sjevernom i srednjem Jadranu mjestimice magla. U drugom dijelu dana prolazno naoblačenje sa sjeverozapada, a ponajprije u središnjoj, zatim i istočnoj Hrvatskoj ponegdje može pasti malo kiše, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za subotu.

Vjetar većinom slab, poslijepodne na Jadranu, navečer i na istoku mjestimice umjeren sjeverozapadni, a na kraju dana podno Velebita će zapuhati bura. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 13 i 18 stupnjeva Celzijusovih.

Na većini cesta promet teče bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi. Zbog pojačanih kontrola na ulasku u Sloveniju povremeno su moguća duža čekanja u prometu teretnih vozila, posebice na Bregani i Maclju, izvijestili su u subotu ujutro iz Hrvatskog auto- kluba.

Iz HAK-a vozače motornih vozila podsjećaju da na motornim vozilima za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla, do 31. ožujka.

Uz povoljne vremenske uvjete u prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravaju da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima.

Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećaju da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.