Zbog krijumčarenja stranaca preko Dunava u Hrvatsku 27 kazneno prijavljenih

FaH/ Damir SENÈAR /ds

Policija je, nakon akcije pod nazivom Dunav 1, kazneno prijavila 27 osoba koje sumnjiči da su čamcima preko Dunava u Hrvatsku prokrijumčarili najmanje 88 stranaca i na taj način zaradili više od 60 tisuća eura, izvijestila je osječka policija koja je akciju provela u suradnji s istarskim kolegama.

“Sumnja se da su počinitelji, u suradnji s više osoba (stranim i domaćim državljanima), radi stjecanja protupravne imovinske koristi u trinaest međusobno odvojenih događaja, izvan graničnih prijelaza i pri tome izbjegavajući graničnu kontrolu, čamcem preko rijeke Dunav omogućili protuzakoniti ulazak iz Republike Srbije u Republiku Hrvatsku te kretanje na području Republike Hrvatske najmanje osamdeset osam stranih državljana. Počinitelji su stekli ne pripadajuću imovinsku korist u iznosu većem od 60 tisuća eura, a koji se među sobom podijelili”, izvijestila je policija na svojoj internetskoj stranici.

Dodaju da su nakon akcije koja je trajala od kraja siječnja do prošloga tjedna, osim zbog zločinačkog udruživanja radi krijumčarenja ljudi preko granice, jednog osumnjičenika prijavili i zbog protuzakonitog lova i ribolova te nedozvoljenog posjedovanja oružja. Također kazneno su prijavili i osumnjičenika kod kojega je pronađeno 80 grama speeda kojega je navodno planirao preprodati.

Osumnjičeni počinitelji su u dobi od 25 do 62 godine, kažu u policiji.

Komentiraj