Zarađivao desetine milijuna dolara ali godinama nije plaćao porez. Tome je došao kraj

Autor:

Netflix

Američki glumac i komičar Chris Tucker nagodio se s državom koja ga je tužila zbog neplaćanja poreza u vrijeme kada je bio na vrhuncu slave te će slijedom toga platiti 3,6 milijuna dolara. Nagodba je postignuta u ponedjeljak i prema njoj time će pokriti porezni dug iz 2002., 2006., 2008. i 2010. godine. U tužbi, prije nagodbe, tražilo se da plati 9,68 milijuna dolara.

Tucker je postao slavan ulogom u franšizi „Rush Hour“. Za ulogu u prvom dijelu dobio je tri milijuna dolara, u drugom je dobio 20 a u trećem 25 milijuna dolara. Njegovi porezni problemi započeli su 2010. godine da bi se 2014. nagodio s poreznom uporavom nakon što mu je ona, u ime duga, uzela kuću u zalog. U to vrijeme njegov glasnogovornik je za sve krivio loše računovodstvo i poslovni menadžment.

Međutim, tu nije bio kraj njegovim problemima jer ga je država tužila 2021. kako bi naplatila zakašnjelo plaćanje poreza kroz protekle godine. Tucker je tada ponudio da kroz 10 godina plaća mjesečne rate u iznosu od 25 do 50 tisuća dolara ali taj prijedlog nije prihvaćen. U tužbi se navodilo kako Tucker ima dovoljno imovine i novaca da plati porez ali da odbija to učiniti. Tužitelji su ujedno tvrdili kako su Tuckerovi zastupnici bili iznenađeni što je porezna uprava odbila prijedlog da glumac plati porezni dug u ratama. Ništa čudno, s obzirom da su se 2011. nagodili s njime da plati dva milijuna dolara poreznog duga što on nije učinio iako je tvrdio da će to napraviti jer je u procesu prodaje jedne od svojih nekretnina.

Tijekom godina, porezna je tražila od Tuckera da proda svoju imovinu kako bi platio porezni dug, navodi se u tužbi. On je 2015. predložio način plaćanja poreznog duga iz 2002., 2006., 2008. i 2010., ali je to odbijeno. Nakon toga, od 2017. je mjesečno plaćao oko 38 tisuća dolara što je dvije godine kasnije zaustavio.

OZNAKE: Chris Tucker

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.