‘ZARADIO’ KAZNENU PRIJAVU Pritvoren otac koji je napao nastavnika u Trogiru

Autor:

19.02.2021., Sibenik - Policijski automobil sibenske intervente policije."nPhoto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Protiv oca (48) učenice trogirske osnovne škole koji je u srijedu za vrijeme nastave ušao u učionicu i napao nastavnika podnesena je kaznena prijava zbog prisile prema službenoj osobi, te je nakon završenog kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku, doznaje se u policiji.

Uhićen je u srijedu nešto prije 13 sati, a nakon što je stigao u školu, ušao je u učionicu i nasrnuo na nastavnika biologije i kemije zato što je prethodno oduzeo mobitel njegovoj kćeri. Nastavnik je to napravio zato što se učenica za vrijeme nastave i suprotno pravilima škole zabavljala na mobitelu umjesto da je pratila gradivo. Od nje je tražio da mu preda mobitel koji joj je namjeravao vratiti nakon sata, no u međuvremenu je učenica to javila ocu koji je onda na neprimjeren način reagirao i zgrozio učenike i djelatnike škole, ali i cijelu javnost.

Policija je službeno rekla da su provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili postojanje osnovane sumnje da je 48-godišnjak 27. ožujka u obrazovnoj instituciji uporabom sile spriječio djelatnika institucije u obavljanju službenih radnji, odnosno u odvijanju nastave i provedbe pravilnika o kućnom redu, te tako počinio kazneno djelo prisile prema službenoj osobi.

Kako se doznaje, nastavnik je odmah nakon incidenta zatražio liječničku pomoć, no srećom nije zadobio ozljede.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.