Grad Beč

Započinje najljepše doba godine u glavnom austrijskom gradu

Za sve ljubitelje balova i plesa 11. studenog 2017. u Gradu Beču započinje najljepše doba godine.

Sezona balova započet će točno na prvi dan fašnika i bit će zvanično otvorena javnim plesom u centru grada koji će predvodit instruktori različitih bečkih plesnih škola.

Tradicija fašničkih balova u austrijskom glavnom gradu i danas živi, iako se balovi u današnje vrijeme često provlače sve do proljeća i ljeta. Svoj vrhunac balska sezona doseže ipak u siječnju i veljači, kad su balovi na svakodnevnom društvenom rasporedu grada.

U austrijskoj se prijestolnici svake godine održi preko 450 balova, a najposjećeniji događaji broje i do 6 000 posjetitelja.

Pored društvene funkcije bečki balovi imaju i značajnu gospodarsku ulogu. Sukladno istraživanju koje je provela Bečka gospodarska komora 2016. godine svaki sudionik bala u prosjeku potroši 270 eura na pripreme i posjet samom balu.

Prošlogodišnja balska sezona zabilježila je prihode od 131 milijuna eura, a od 500 000 posjetitelja više od tri četvrtine bilo je iz Beča, 60 000 ih je bilo iz ostalih austrijskih pokrajina te 50 000 iz inozemstva.

U najznačajnije balove u Beču ubrajaju se svima poznati Operni bal, Bal Bečkih filharmoničara, Bal bečkih vlasnika kavana, Bal Crvenog križa i Novogodišnji bal, balovi različitih sektora kao što su Znanstveni bal, Bal pravnika i Concordia bal, dobrotvorni Life Ball i mnogi drugi.

Komentiraj