Josip Regović

Zapaljen auto nogometnog menadžera na Jarunu

Prošlog četvrtka u ranim večernjim satima zapaljen je osobni automobil kojim se koristi Davor Ćurković, pravnik koji već nekoliko godina živi u Zagrebu. Ćurković s obitelji stanuje u blizini Jarunskog jezera, a njegov Jeep Wrangler zapaljen je gotovo naočigled njegove supruge i djeteta. Njemu bliske osobe tvrde da je njegova supruga vidjela kako izbija požar na njegovu automobilu u trenucima dok je s djetetom rješavala školsku zadaću.

[quote_box_center]

  • Prošlog četvrtka u ranim večernjim satima zapaljen je osobni automobil Davora Ćurkovića
  • Policija je pokušavala doznati misle li Ćurković i Željko Pakasin da bi iza tog incidenta mogao stajati Zdravko Mamić

[/quote_box_center]

Požar su ubrzo vidjeli i susjedi, a jedan od njih otrčao je u svoju garažu po protupožarni aparat. Iako je do Ćurkovićeva automobila stigao relativno brzo, punih desetak minuta nije uspio ugasiti požar. Očevici tvrde da je na auto bačena vrećica ispunjena lako zapaljivom tekućinom. Neke su nadzorne kamere navodno uspjele snimiti i muškarca koji je zapalio Ćurkovićev automobil.

Ćurković je ubrzo potom ispitan u policiji. On je hrvatskoj javnosti poznat kao jedan od suradnika poznatog nogometnog menadžera Vlade Lemića. Lemić je kum poznatog crnogorskog nogometaša Predraga Mijatovića koji je sudjelovao u brojnim unosnim nogometnim transferima. Hrvatskoj javnosti poznat je po tome što je sudjelovao u transferu Luke Modrića u madridski Real. Ćurković se pak u hrvatskoj javnosti spominjao kao osoba koja je kao pravni savjetnik sudjelovala u transferu Roberta Murića iz zagrebačkog Dinama u amstedamski Ajax sa Željkom Pakasinom i Murićevim ocem Brankom.

U prosincu 2013. njih je trojicu na sastanku u stadionskim prostorijama zagrebačkog Dinama žestoko napao Zdravko Mamić. Prijetio im je da će ih ubiti i iščupati grkljan, nezadovoljan zbog toga što su mu najavili da će Robert Murić napustiti Dinamo. Njih su trojica zbog toga Mamića prijavili pa se on našao pod istragom. Zbog toga su Ćurkovića prvo u policiji ispitali sumnja li da bi s paljenjem njegova automobila mogao biti povezan Mamić. On na to pitanje nije odgovorio potvrdno. Policija je tijekom ponedjeljka ispitala i Željka Pakasina. Također su ga ispitivali misli li da bi s tim događajem mogao biti povezan Mamić.

Policija je zbog tog incidenta ispitala i veći broj Ćurkovićevih prijatelja i poslovnih kolega. Ćurković se s obitelji prije nekoliko godina doselio iz Vojvodine u Zagreb. Zbog ovog incidenta razmišlja da se s obitelji preseli u Belgiju.

Komentiraj