“Žao mi je što se odustalo od izgradnje azila u Petrinji”

Davor Puklavec/PIXSELL

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirao je u Dubrovniku odluku petrinjskog Gradskog vijeća da se ne izgradi azil za izbjeglice.

“Meni je žao zbog toga, jer mi smo bili u kontaktu s lokalnim vlastima i gradonačelnikom Petrinje, bilo je niz sastanaka, zadnji sastanak je bio negdje u prosincu ove godine u MUP-u, gdje smo dogovorili kako bismo trebali dalje raditi. Meni je jasno da postoje određena nerazumijevanja i zato sam ponudio suradnike ministarstva i svoj dolazak u Petrinju, pa me iznenadilo da se održalo Gradsko vijeće i to odlučili”, objasnio je Božinović za N1.

Istaknuo je da će u ponedjeljak biti novi sastanak s gradonačelnikom Petrinje, Darinkom Dumbovićem, te, moguće, i s članovima Gradskog vijeća. Naglasio je da je važno istaknuti da osobe koje apliciraju za međunarodnu zaštitu – izbjeglice – nisu migranti. Dodao je kako se centar trebao graditi sredstvima Europske unije.

“To je novac koji je nama dan na raspolaganje, možemo ga iskoristiti za nešto drugo, ali mislili smo da je ovo dobro rješenje. Nismo imali naznaku, kad smo kretali u to, da će biti otpora”, kazao je ministar.

Komentiraj