Zagrepčani, oprez! Očekuje se otežan promet zbog radova u Branimirovoj ulici u Sesvetama

Autor:

03.08.2023., Zagreb - Radovi na sanaciji zeljeznickog nadvoznjaka na Savskoj kod krizanja s Jukicevom ulicom. Radove izvode Hrvatske zeljeznice, a zbog njih je doslo do visestrukih promijena trasa tramvajskog prometa.
 Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Zbog radova na prespoju novog kolektora na postojeći koji se nalazi u samom raskrižju Zagrebačke ceste i Ulice kneza Branimira u Sesvetama promet će na tom području biti otežan od subote do 11. ožujka, najavili su u petak iz Grada Zagreba.

Radove na prespoju novog kolektora potrebno je izvesti kako bi se krenulo sa završnim radovima na proširenju Branimirove, a s obzirom na to da u tom roku počinje drugi dio zimskih školskih praznika, očekuje se manje vozila na gradskim prometnicama, pojašnjavaju u priopćenju iz Grada.

Promet će se odvijati suženim dijelom kolnika, u smjeru istok-zapad jednim prometnim trakom, odnosno u nekim smjerovima bit će onemogućen.  Zabranjeno će biti prometovanje iz Zagrebačke ceste u Ulicu kneza Branimira (smjer istok-jug), kao iz Ulice kneza Branimira prema ulici Dubrava (smjer jug – zapad).

Posebnu pozornost trebaju obratiti pješaci, s obzirom na to da će se u zoni gradilišta kretati povećani broj teretnih vozila i opreme.

“I do sada smo imali radove na navedenim dionicama, ali smo se trudili da to bude vikendom i nakon radnog vremena. Međutim sada moramo na tri tjedna zatvoriti korištenje Zagrebačke ceste prema Dubravi kako bi u potpunosti mogli izvršiti radove na 1. etapi produžene Branimirove”, objasnio je gradonačelnik Tomislav Tomašević, zamolivši sugrađane za strpljenje koji će u konačnici dobiti manje gužve u istočnom dijelu grada.

Kako bi se na raskrižju izbjegla dodatna zagušenja, iz Grada predlažu obilazne pravce iz Zagrebačke preo Ljudevita Posavskog, Slavonske avenije i Heinzelova do Ulica kneza Branimira; te iz smjera zapad iz Dubrave preko R. Škrnjuga, Branimirove, Aleje Javora i Čulinečke.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.