ZAGREB Uhićen dvojac osumnjičen za čak 14 provala u veljači

Sanjin Strukic/PIXSELL

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad dvojicom osumnjičenika, 31-godišnjakom i 40-godišnjakom, za koje sumnja d su a su počinili 14 kaznenih djela teških krađa provaljivanjem i dva kaznena djela teških krađa provaljivanjem u pokušaju.

“Sumnja se da su tijekom veljače ove godine provaljivali u stanove na području Zagreba, Zaprešića i Samobora na način da su specijalnim provalničkim alatom lomili cilindrične uloške brava na ulaznim vratima potom obijali i otvarali vrata te iz 14 stanova otuđili nakit, novac, mobitele, televizore, prijenosna računala i drugo, a iz jednog stana u zagrebačkoj Ulici Drage Ivaniševića otuđili su prijenosni klima uređaj i slatkiše dok su iz stana u Zaprešiću, u Ulici Dragutina Boranića otuđili plafonjere i viseće kuhinjske lampe”, navodi se u priopćenju Policijske uprave zagrebačke.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da su u dva slučaja (djela u pokušaju) odustali od daljnje namjere s obzirom da se u stanovima netko nalazio. Materijalna šteta procijenjuje se na više od 100 tisuća kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici predali su ih pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće podnijeli su nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentiraj