Zagreb u utorak s 12 novih slučajeva, među njima i policajac, u Zagrebačkoj županiji dva nova slučaja

Stožer civilne zaštite Grada Zagreba na današnjoj je konferenciji za novinare potvrdio da je u Gradu Zagrebu 12 novozaraženih. Među njima je, kako je otkriveno, i jedan djelatnik Policijske uprave zagrebačke, a u samoizolaciji je petnaestak ljudi.

“U protekla 24 sata je 12 novozaraženih koronavirusom. Njih devet je dijagnosticirano u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo ‘Dr. Andrija Štampar’, a tri u Klinici za zarazne bolesti”, istaknuo je Šostar.

U Zagrebu je ukupno 49 aktivnih slučajeva zaraze, a samoizolacija je u protekla dva tjedna određena za ukupno 451 osobu, od toga jučer za njih 82.

ŠOSTAR: “U Zagrebu 12 novozaraženih koronavirusom”

U Zagrebačkoj županiji dva su nova slučaja u posljednja 24 sata.

“Prema podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, na području županije danas do 11 sati evidentirano je ukupno 138 osoba kojima je potvrđena zaraza covidom-19. U odnosu na podatke od jučer, radi se o dvije osobe više. Do sada je ukupno izliječeno 125 osoba, a četiri su umrle”, naveli su iz Stožera.

Iz županijskog Stožera ponovno apeliraju na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa, te posebice vode računa o socijalnoj distanci.

Također, pozivaju ih i da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. “Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana”, zaključuju u Stožeru.

Komentiraj