ŠOSTAR: “U Zagrebu 12 novozaraženih koronavirusom”

U Zagrebu je 12 novih koronavirusom zaraženih osoba, izjavio je u utorak Hini Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

“U protekla 24 sata je 12 novozaraženih koronavirusom. Njih devet je dijagnosticirano u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo ‘Dr. Andrija Štampar”‘, a tri u Klinici za zarazne bolesti”, istaknuo je Šostar.

Tako sada Zagreb ukupno broji 49 aktivnih slučajeva zaraze, kazao je i dodao kako je samoizolacija u protekla dva tjedna određena za ukupno 451 osobu, od toga jučer za njih 82.

‘Polovljeni’ svi kontakti novozaraženih

Šostar je naglasio i kako su “polovljeni” svi kontakti novozaraženih, pa zato i ima toliko puno osoba u samoizolaciji.

Rekao je i kako je u zagrebačkom Domu sportova i dalje jedna zaražena osoba, a u osnovnoj školi koju je pohađao jedan oboljeli dječak sva su djeca negativna.

“Sve osobe s kojima je oboljeli zaposlenik Doma sportova bio u bliskom kontaktu i dalje su u usamoizolaciji, kao i sva djeca iz razreda oboljelog dječaka”, naveo je.

Također, dodao je Šostar, na koronavirus testirana su sva djeca koja su bila na dječjem rođendanu gdje je bio taj oboljeli dječak i sva su djeca negativna, osim oca jednog djeteta koji se pokazao pozitivnim na virus.

Komentiraj