Zagreb Design Week: Kreacije mladih modnih dizajnera na posebnoj reviji

Press/Zagreb Design Week

Zagreb Design Week će ponovno pružiti priliku mladim modnim dizajnerima, uglavnom studentima i alumnijima TTF-a da predstave svoje kreacije na modnoj reviji.

Modne revije će se održati u petak, 24. rujna, u 19 sati u Hali V Tehničkog muzeja Nikola Tesla. Nakon revija, u 20 sati, slijedi kabaret nastup House of Flamingo.

“Studentske revije pokrenuli smo prije osam godina, jer smo uvidjeli važnost pružanja prostora mladim umjetnicima da pokažu svoje ideje, ali isto tako i da osjete feedback publike te na taj način odrede svoj razvojni put i smjer u kojem žele, odnosno trebaju ići. Jednako je važno i što ranije steći radno iskustvo od samog kreativnog procesa pa sve do realizacije same revije“, objasnio je organizator Daniel Tomičić.

Svoje kolekcije će ove godine u sklopu Zagreb Design Weeka predstaviti Alavera, Anatticus, Helen Kelen, Karla Krpan, KVAZIMODA, Macy + Karl, Tire Calligraphy te Vicko Racetin. Većina kolekcija tematizira recikliranje te modno-ekološku osviještenost.

Ovo prilika naglašava da je izuzetno je bitno mladima dati prostora kako bi što prije započeli izravno raditi i na taj način poticati osobni razvoj. Održati vlastitu modnu reviju već tijekom studija velik je izazov.

Komentiraj