ZADAR Policija u velikoj akciji uhitila desetero osoba pod sumnjom za pranje novca i utaju poreza

Zadarska policija privela je više od deset osoba u velikoj akciji u četvrtak, javlja portal zadarski.hr. Najmanje osam osoba je s područja Zadra, a uhićeni su zbog sumnje da su počinili brojna kaznena djela iz područja organiziranog i gospodarskog kriminala te zlouporabe droga i općeg kriminaliteta.

Prema neslužbenim informacijama, akcija zadarske policije pripremala se nekoliko mjeseci, a u nju su bili uključeni i policajci sa zagrebačkog područja. Skupinu osoba sa zadarskog i zagrebačkog područja se tereti da su različitim kriminalnim aktivnostima pričinili štetu veću od 10 milijuna kuna, najviše po osnovi zloupotrebe položaja u gospodarskom poslovanju i utaje poreza. Novac su putem mjenica izvlačili iz privatnih tvrtki sa zadarskog područja i potom “prali” u Zagrebu. U tome im je pomagao bivši pripadnik zadarske policije, s prebivalištem u Zagrebu, koji je otprije prijavljivan zbog raznih kaznenih djela. Sumnjiči ga se da su preko njega pojedinci iz Zadra izvlačili novac iz svojih firmi i zadržavali ga za sebe, oštetivši tako vlastite tvrtke, ali i državu s obzirom da su izbjegli plaćanje poreza.

Među uhićenima se navodno nalazi i nekoliko zvučnih imena sa zadarskog područja poznati široj javnosti po svom javnom i poslovnom djelovanju, a uhićeni su i neki predstavnici i zaposlenici zaštitarskih tvrtki.

Glasnogovornica zadarske policije Ivana Grbin potvrdila je za Hinu da su je policijska akcija u tijeku te da izvide obavljaju policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije.

Više informacija o svemu, rekla je, znat će se petak dopodne, kad će se u Policijskoj upravi zadarskoj održati konferencija za novinare.

 

Komentiraj