Za sljedeću godinu proračun HOO-a povećan za 25,1 u odnosnu na ovu

Autor:

13.10.2023., Zagreb - Konferencija Hrvatske gospodarske komore i Hrvatskog olimpijskog odbora Uspjesne u sportu, uspjesne u poslu. Prisutnima su se uvodno obratili predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilovic, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Matesa, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Visnja Ljubicic i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac. Zlatko Matesa.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Goran Stanzl/PIXSELL

Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) na svojoj je 58. sjednici održanoj u petak prihvatilo proračunski plan za olimpijsku 2024., uvećan za 25,1 posto u odnosu na 2023. godinu

Što se tiče Financijskog plana HOO-a za 2024. godinu, u kojoj nacionalnoj olimpijskoj udruzi  predstoji preseljenje u nove prostore s kreditnim zaduženjem, a uz to je i olimpijska godina, ukupno planirani prihodi iznose 51.314.478 eura, što je za 25,10 posto više nego u odnosu na godinu na izmaku. Rashodovna strana je 50.864.613 eura ili 24 posto više nego 2023. godine.

Sukladno zahtjevima pojedinih nacionalnih sportskih saveza za promjenom statusa (privremenog) članstva u Hrvatskom olimpijskom odboru, Vijeće je odlučilo u pridruženo članstvo primiti Hrvatski lacrosse savez, Hrvatski savez američkog nogometa i Hrvatski teqball savez, s tim da spomenutu odluku Vijeća treba potvrditi i Skupština HOO-a na skorašnjem zasjedanju.

Prihvaćeno je i nekoliko prijedloga pravilnika, o nadzoru nad stručnim radom i stručnim poslovima nacionalnih sportskih saveza te prijedlozi akata u primjeni Pravilnika o kategorizaciji sportaša, kao i prijedlozi izmjena i dopuna pravila razvojnih programa HOO-a.

Jednoglasno je prihvaćen i Etički kodeks HOO-a, a pred članovima Vijeća bilo je i nekoliko revizorskih izvješća te informacija o dobitnicima Nagrade “Matija Ljubek” za 2023. godinu, kojima će zaslužena priznanja biti dodijeljena na svečanosti Velikog dana hrvatskog sporta.

Na prijedlog Hrvatskog nogometnog saveza, Vijeće HOO-a je dalo pozitivno mišljenje za prijam u hrvatsko državljanstvo nogometaša Rafaela Gomeza Cirina, rođenog 2009. godine. Dinamov Brazilac, poznat i kao Belinho, konkurira za hrvatsku juniorsku reprezentaciju.

Članovi Vijeća dobili su informaciju i o projektu “60 minuta kreni” platforme s novim pristupom uključivanje djece u sustav sporta. Uživo ju je prezentirala nekadašnja atletska  kladivašica Ivana Brkljačić, a online načinom asistirala joj je partnerica u projektu, ujedno i dopredsjednica HOO-a Blanka Vlašić.

Odlukom Vijeća, HOO će i u 2024. godini biti pokrovitelj Erste Plave lige, iznimno korisnog atletskog natjecanja koje okuplja i do 40.000 osnovnoškolaca diljem Hrvatske.

Sjednica Skupštine HOO-a održat će se 20. prosinca u 14 sati, a prethodit će svečanosti Velikog dana hrvatskog sporta istog dana od 20 sati u hotelu Sheraton u Zagrebu.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.