Za dobivanje trbušnih mišića treba vremena i cijeli niz vježbi

Unsplash/Sergio Pedemonte

Za dobivanje i izgradnju trbušnih mišića treba vremena pa ne treba žuriti oko brzog dobivanja definicije tijela, piše insider.com.

Neki početnici u teretani mogu kroz treninge snage u kraćem roku doseći atletski izgled, ali kod većine vježbača ova promjena je spora. Noam Tamir, osnivač jednog fitness centra u New Yorku.

Redovito treniranje i male promjene u prehrani su dovoljne kako bi se postigao željeni cilj. Vježbe usredotočene na jačanje trupa i trbušnih mišića nisu dovoljne za promjenu. Čučnjevi, mrtvo dizanje, rad s girjama i bučicama, veslanje na ergometru i druge vježbe su vrlo efikasne za vitak struk.

Aktivirajući više skupina mišića izgubit ćete i više masti. Program prehrane mora biti usredotočen na manji unos kalorija i dovoljni unos proteina, voća i povrća. Izbor namirnica mora pružati dulji osjećaj sitosti, to doprinosi gubitku kilograma.

Predugo ostajanje u teretani i dulji napori nisu dobri. Početnici bi se trebali usredotočiti na redovito vježbanje i određeno vrijeme trajanja treninga u odgovarajućem programu.

Komentiraj