Za četvrtak najavljeni nešto veći prosvjedi na Kosovu. Skupina Srba prespavat će ispred općinskih zgrada

Za četvrtak su na sjeveru Kosova najavljeni nešto veći prosvjedi od onih koji su tijekom srijede održani u općinama Zvečan, Leposavić i Zubin Potok, priopćeno je iz Srpske liste.

Prosvjednici ustraju u svom zahtjevu za povlačenjem specijalnih postrojbi kosovske policije ROSU, kao i da četiri “nelegalno izabrana načelnika” odustanu od ulaska u zgrade općina.

Manja skupina Srba najavila je da će provesti noć ispred općinskih zgrada, iza bodljikave žice koju su razvukli pripadnici KFOR-ovih snaga.

Iz KFOR-a je u srijedu upućen apel svim stranama da se suzdrže od bilo kakvih incidenata i sukoba te poručeno da se rješenje situacije mora tražiti u diplomatskim pregovorima i dijalogu.

Na Osnovnom sudu u Prištini određen je jednomjesečni pritvor Radošu Petroviću i Dušanu Obrenoviću, uhićenima zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela, navodi Oslobođenje.

Iz KFOR-a je priopćeno da je talijanski ministar obrane dobio najnovije informacije o stanju vojnika ozlijeđenih tijekom prosvjeda i razgovarao o sigurnosnim uvjetima na sjevernom Kosovu.

Tijekom 29. svibnja ove godine u Zvečanu je došlo do sukoba, u kojima je ozlijeđeno više od 50 osoba, među kojima i 30 pripadnika KFOR-a. Iz NATO-a su pozvali na smirivanje tenzija.

U kosovskom Zvečanu ponovno se okupili građani, čeka se odlazak snaga KFOR-a

 

 


 

 

Komentiraj

nacional banner
nacional banner