Winona Ryder optužila Mela Gibsona za antisemitizam i antihomoseksualizam

Glumica Winona Ryder, poznata po ulozi u seriji „Stranger Things“, dala je intervju za britanski The Sunday Times u kojem su je upitali je li, s obzirom da je Židovka, u filmskoj industriji iskusila antisemitizam. Navela je nekoliko primjera a najviše je odjeknula izjava o Melu Gibsonu za kojeg je ustvrdila kako pamti njegove antisemitske i antihomoseksualne izjave.

„Bili smo na tulumu punom ljudi gdje je bio i moj dobar prijatelj. Mel Gibson je pušio cigaru, razgovarali smo, te je u jednom trenutku pitao mog prijatelja, koji je homoseksualac, ‘Čekaj, hoću li sada dobiti AIDS?’. Nakon toga smo razgovarali nešto o Židovima a on mi je rekao ‘Nisu te ispekli u pećnici, zar ne?’“, izjavila je Winona Ryder dodajući kako se kasnije Gibson pokušao ispričati zbog svojih izjava.

„To je stopostotna neistina“, izjavio je glasnogovornik Mela Gibsona u službenoj izjavi za magazin Variety. „Ona je lagala o tome prije više od deset godina, kada je razgovarala s medijima, ona laže i sada. Prije više godina on je pokušao doći do nje kako bi je suočio s njezinim lažima a ona je odbila razgovarati o tome s njim“.

Najpoznatiji antisemitski ispad Mela Gibsona dogodio se 2006. godine kada ga je policija zaustavila zbog vožnje pod utjecajem opijata a on je policiji rekao „Židovi su krivi za sve ratove na svijetu“, a Gibson je u razgovoru za Variety 2016. godine rekao kako je to bio nesretan incident te kako ga je policajac ilegalno snimao.

Winona Ryder u intervjuu je rekla kako „nije religiozna ali se identificira sa Židovstvom. Teško mi je govoriti o tome jer imam članove obitelji koju su stradali u konc-logorima, te sam stoga fascinirana s tim vremenom“.

Komentiraj